Υλικά:
500 γρ κόκκινες φακές
50 γρ σκόνη ψυλλιο
150 ml νερό
4 κ.σ ελαιόλαδο
1κ.γ μαγειρική σόδα
2 κ.σ χυμό λεμονιού
Σουσάμι
Ηλιόσπορους
Εκτέλεση:
Μουλιαζουμε τις φακές μας για 3 ώρες τουλάχιστον σε ζεστό νερό.
Στη συνέχεια στραγγίζουμε και βάζουμε τις φακές στο blender ή σε multi.
Προσθέτουμε και τα υλικά μας ( ψυλλιο, νερό, ελαιόλαδο, μαγειρική σόδα, λεμόνι) και χτυπάμε μέχρι να λιώσουν οι φακές και να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Ρίχνουμε το μίγμα μας σε ένα μεγάλο μπολ και πλάθουμε καλά με τα χέρια μας.
Φτιάχνουμε τα ψωμάκια μας στο μέγεθος που θέλουμε, τα περνάμε από τα πιάτο που έχουμε βάλει τους σπόρους ώστε να κολλήσουν πάνω τους αρκετοί και τα βάζουμε στον κάδο του airfryer.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά, πέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα γυρίζουμε τα ψωμάκια μας ώστε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.
Θυμόμαστε πάντα ότι ο χρόνος ψησίματος είναι σχετικός ανάλογα με ποια συσκευή airfryer έχουμε.