Κέικ βανίλια

Υλικά:
50 γραμμαρια λιωμένο βούτυρο 
75 ml ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
175 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
2 αυγά 
250 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα
130 ml γάλα
1 βανιλίνη
180 γραμμάρια κομματιασμένη κουβερτούρα

Λίγο βούτυρο και αλεύρι για την φόρμα σιλικόνης πριν βάλουμε μέσα το μείγμα μας.

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ προσθέτουμε 50 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο, 75 ml ελαιόλαδο, 
175 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
 και δύο αυγά.
Με ένα σύρμα χτυπάμε δυνατά μέχρι τα υλικά μας να ομογενοποιηθούν.
Στην συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά 250 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα, 130 ml γάλα και  1 βανιλίνη, συνεχίζουμε να χτυπάμε δυνατά με το σύρμα μέχρι όλα μας τα υλικά να γίνουν ένα. 
Τέλος προσθέτουμε 180 γραμμάρια κομματιασμένη κουβερτούρα και την ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα μας με μία μαρίζ. 

Βουτυρώνουμε την φόρμα σιλικόνης και ρίχνουμε αρκετό αλεύρι για να μην κολλήσει το κέικ στο ξεφορμάρισμα. 

Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά.

Για να ελέγξουμε αν το κέικ μας είναι έτοιμο, το τρύπαμε με ένα μαχαίρι και αν βγει καθαρό από ζύμη το κέικ είναι έτοιμο. Αν βγει λερωμένο ψήνουμε για λίγο ακόμα και  ελέγχουμε τακτικά μην μας καεί. 

Καλή σας όρεξη!!!