Υλικά
1 μέτριο μπρόκολο
1/2-1 κοφτό κουταλάκι ανθό αλατιού
1 κόφτη κουταλιά σούπας καστανή ζάχαρη
Τριμμένο πιπέρι
Λίγο κάρδαμο
1-2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Εκτέλεση
Κόβουμε τα ανθάκια από το μπρόκολο σε μικρά κομμάτια και καθαρίζουμε το κεντρικό κοτσάνι κόβοντας το και αυτό σε μικρά τεμάχια. Τα πλένουμε και προσθέτουμε τα υλικά. Ανακατεύουμε ώστε να πάνε παντού.
Ανάβουμε το airfryer για δύο λεπτά στους 200°C ώστε να ζεσταθεί καλά. Έπειτα τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί και πάνω βάζουμε προσεκτικά με μικρά κενά τα κομμάτια του μπρόκολου. Ψήνουμε στους 200°C για 7-8 min ποσότητα 400gr. Αν δεν έχετε προθερμάνει το airfryer υπολογίστε λίγο παραπάνω αλλά είναι καλύτερο να το προθερμάνετε για να μη πανιάσει από κάτω και να μη χρειάζεται να τα γυρίσετε.
Βγάζουμε τα κομμάτια μπρόκολου και σερβίρουμε με λεμόνι και τριμμένη παρμεζάνα. Εγώ τα σέρβιρα με σως γιαουρτιού με σκόρδο, γλυκό καρπούζι και πίτες για σουβλάκι ολικής.